Hongarije

Hongarije ligt centraal in Europa, het grenst aan Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk. De belangrijkste rivier is de Donau die niet alleen het land, maar ook de hoofdstad Boedapest van zuid naar noord doormidden snijdt. Hongarije heeft een oppervlakte van 93.030 vierkante km en telt circa 10,1 miljoen inwoners. De munteenheid is de Forint. Het land kent ongeveer 2.000 uren zon per jaar. Hongarije is voor het grootste gedeelte een vlak land. Het is dan ook ideaal om in Hongarije te fietsen of paard te rijden. Het Balatonmeer is in Hongarije het meest bekende en grootste meer, tevens is het het één na grootste meer van Europa.

De Hongaarse taal wordt in de wereld nergens anders gesproken, het Hongaarse volk woont al meer dan 1100 jaren in het hart van Europa. De hoofdstad Boedapest, "de parel van de Donau", staat vanwege haar prachtige panorama op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Hongarije is beroemd om de verscheidene kuuroorden en warmwaterbronnen die in het hele land verspreid liggen. Één van de bekendste en mooiste is Szécsényi thermaal bad gelegen in de hoofdstad Boedapest. Verder ligt in Héviz het tweede grootste warmwater meer ter wereld. Een manier om Hongarije te leren kennen is door een rondreis te maken langs de hoogtepunten van dit prachtige land.

Sinds 2004 is Hongarije lid van de EU. Voor een reis naar Hongarije is voor Nederlandse en Belgische staatsburgers een identiteïtskaart voldoende.