Wellness reis (aanbevolen tegen astma of allergie)

Deze reis is een wellness reis voor mensen die last hebben van astma of allergieën. Het is een combinatie reis met een kuur/wellness gedeelte van 5 overnachtingen in Tapolca in een hotel met een kalkgrot en daarnaast een verblijf in Boedapest. Wat Tapolca speciaal maakt is dat er onder het hotel een speciale kalkgrot is welk geschikt is voor het kuren van ademhalingsproblemen als o.a. astma, bronchitis en allergieën. Daarnaast beschikt het hotel over verscheidene zwembaden en andere faciliteiten (zie onder voor meer informatie).

U eindigt uw reis met een verblijf van 3 overnachtingen in de hoofdstad Boedapest in een 4 sterren hotel gelegen aan de Boeda kant. Het is een hotel met een eigen zwembad en het hotel is gelegen in het groenere gedeelte van de stad. Op loopafstand van het hotel ligt het Széll Kálmaán tér waarvandaan trams, bussen en de metro rijden, ook ligt er een grote shopping center dichtbij (Mammut). Met het openbaar vervoer bereikt u snel de Pest gedeelte en daarmee ligt dit hotel centraal gelegen.

Tapolca - Hunguest Hotel Pelion ****

Op steenworp afstand van het Balatonmeer ligt de bijzondere plaats Tapolca. Onder het hotel is een kalkgrot met een speciaal microklimaat welk buitengewoon geschikt is voor het kuren van ademhalingsproblemen (zoals bronchitis, astma of andere allergieën). Het hotel ligt in het stadscentrum, in een 4 hectare groot park, het is bijzonder uniek dat het hotel rechtstreeks toegang biedt tot de grot.

Het hotel beschikt over totaal 228 kamers, waarvan een groot gedeelte tweepersoonskamers zijn, maar ook appartementen en suites met jacuzzi horen tot de mogelijkheden. Voor invaliden heeft het hotel 4 daarvoor uitgeruste kamers. Alle kamers hebben een badkamer, TV, telefoon, internetaansluiting en een minibar. Hotelgasten met allergische aandoeningen kunnen tevens kamers krijgen met een parketvloer.

Er zijn de volgende faciliteiten aanwezig; 2 squash banen, 4 tennisbanen (2 binnen en 2 buiten), een badmintonbaan, fitness ruimte merdere buitenzwembaden, binnen zwembad, sauna. Voor kinderen is er ook een kinderbad.

Toeristenbelasting dient ter plekke als extra betaald te worden.

Budapest - Hotel Belvedere ****

Het vier sterren Hotel Belvedere ligt dichtbij het burchtgebied en het Széll Kálmán (plein) in Budapest. Het hotel ligt aan de Buda zijde van de stad. Openbaar vervoer als bussen, trams en de metro zijn op loopafstand van het hotel: bij het Széll Kálmán.

Er zijn 54 comfortabele niet roker-kamers (44 tweepersoonskamers en 10 suites) zijn voorzien van airconditioning, LCD TV met satelliet kanalen, sound proof kozijnen, minibar, telefoon, internet toegang, kamers met balkon. Alle suites zijn voorzien van een kitchenette.

In het hotel is er een restaurant met in de zomer een terras en een drink bar. Het hotel beschikt verder over: een 24-uurs receptie, vergaderzaal, safe, wasserij, ondergronds parkeergarage (tegen betaling), tuin met speelplaats en een lift. Er is een aparte verdieping in het hotel met een zwembad, sauna, en een zonnedak.

Toeristenbelasting en ev. parkeren dienen ter plekke als extra betaald te worden.

Inclusief

 • 5 overnachtingen verblijf op basis van halfpension in Hunguest Hotel Pelion in Tapolca.
 • Gebruik van alle faciliteiten van het hotel inclusief binnen en buiten zwembaden, thermaalbaden.
 • Parkeren in Tapolca is gratis.
 • Bij kuren in Hunguest Hotel Pelion zijn inbegrepen:
 • Na artsonderzoek iedere dag kuren in de kalkgrot (minimaal 1,5 uur/dag)
 • 5 x speciale gymnastiek in de kalkgrot.
 • 6 x inhalatie.
 • 2 x massage (15 minuten).

 • 3 overnachtingen verblijf op basis van logies ontbijt in Hotel Belvedere in Boedapest.

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen.
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Toeristenbelastingen in Tapolca en in Boedapest.
 • Parkeren in Boedapest is niet in de prijs inbegrepen (parkeren onder het hotel is ca. € 12,00/24 uur).
 • Reserveringskosten € 20,00 per boeking.

Prijzen zijn per persoon inclusief: 5 overnachtingen in Hunguest Hotel Pelion met halfpension met kuurbehandeling in grot en 3 overnachtingen met logies ontbijt in Hotel Belvedere in Boedapest (eigen vervoer).

Prijzen p.p. in een Tweepersoonskamer Eenpersoonskamer
02.01 - 28.03.2018
24.10 - 20.12.2018
02.01 - 31.03.2019
€ 445,00 € 635,00

29.03 - 09.06.2018
01.09 - 23.10.2018

€ 475,00 € 665,00

10.06 - 31.08.2018

€ 515,00 € 715,00
Medereiziger zonder kuurbehandeling op aanvraag.
Reserveren

Hunguest Hotel Pelion Tapolca

Hotel Belvedere Budapest